Snail House | Икорный До­­м

­­­­­­­­

Назад к списку

Біла ікра Середземноморського равлика Helix Aspersa Maxima від молодої компанії Snail House | Будинок Равлика


 Широко відома російська та іранська чорна ікра, також звана «чорним золотом», нещодавно здобула нового конкурента, відомого в Стародавньому Римі та Греції як «Перлини Афродіти», – білу ікру равлика «Helix Aspersa Maxima».


Їстівні равлики «Helix aspersa Maxima» належать до родини Helicidae. Інші назви – африканські, великі сірі, Gros-Gris. Були завезені у Францію з Північної Африки.

Молюски цього виду відрізняються від звичних виноградних равликів Helix Promatia значно коротшим циклом вирощування, досягаючи статевої зрілості за 5-7 місяців. Це означає, що протягом всього одного сезону, тобто від весни до осені, можна отримати продукцію, яка відповідатиме усім вимогам споживачів.


Дорослі особини «Helix aspersa Maxima» мають вагу 15-40 грамів і відкладають 120-180 яєць. У природному стані яйця безбарвні, однак після обробки ікра може бути кремового, рожево-білого або білого кольору. Діаметр ікринок, як правило, 3-4мм, ікринки деяких екземплярів можуть досягати в діаметрі 3-6 мм. 

Біла ікра равлика «HelixAspersaMaxima» – це делікатес, який часто подають із вином чи шампанським та насолоджуються ним в особливих випадках. Є виключно здоровим і особливим продуктом, який слугує сильним антиоксидантом, зменшує розвиток захворювань серця, запобігає утворенню тромбів, покращує кровообіг, сприяє поліпшенню функції щитовидної та статевих залоз.



Ікра володіє величезною харчовою цінністю і містить у своєму складі близько 36 мікро- та макроелементів. Має високий вміст білка, ненасичені жирні кислоти, вітаміни А, D і Е, а також вітаміни групи В, включаючи фолієву кислоту, але найбільше – екзогенні амінокислоти, які організм людини не здатний синтезувати самостійно.

Крім того, ікра містить лізин, лейцин, ізолейцин, валін та цистеїн, замінну амінокислоту, що є важливою в процесі детоксикації та необхідною для синтезу білка і креатину в організмі. Ікра равлика багата мінеральними солями, включаючи фосфор, цинк, магній, йод, кальцій, кремній та інші.

Поживні властивості ікри на 100 г продукту: 263 Ккал, білки - 32 г, жири - 16 г, вуглеводи - 1 г.


З давніх часів заможні гурмани прагнуть покуштувати все нові й нові екзотичні страви з усього світу. М’ясо та ікра середземноморських равликів давно є визнаним делікатесом європейської кухні і не тільки. У місцевих ресторанах Європи це не екзотика, а цілком звичайна традиційна страва. У рік загальна кількість споживання равликового м’яса та білої ікри сягає більше ніж 150 тисяч тонн. Але ось про такі ласощі, як ікра равликів в Україні, напевно, чули далеко не всі, а спробувати довелося одиницям.

Ікра равлика від молодої компанії Snail House | Будинок Равлика – делікатесний вид ікри, що складається зі свіжих оброблених яєць сухопутного середземномеорьсокого равлика. В англомовних текстах делікатес фігурує під романтичною назвою «Перлини Афродіти». До того ж, це афродизіак відомий з давніх часів у Франції, Греції та Римі!

За смаком ікра подібна запаху дубових листків і грибів, замішаних зі свіжістю лісу після минулого дощу восени, а також доповнених незвичайним ароматом вологого торф’яного моху. Таким чином поєднання всіх компонентів дає можливість відчути неповторну палітру смаків, яка міститься в одному продукті.

Завдяки своїм смаковим якостям ці молюски все частіше з’являються на наших столах.


Багато відомих шеф-кухарів з усього світу використовують білу ікру равликів для створення своїх різноманітних кулінарних шедеврів. На столі равликова ікра буде доречна як закуска до вин чи інгрідієнт супу. Найбільш поширений спосіб подачі–грінки або тарталетки з білою ікрою та сметаною. Можна подавати її в салатах, бульйонах, а також як основне блюдо до міцного алкогольного напою.




Продукт смакує зі шматочками гребінця, лимону, з додаванням оливкової олії, щіпки солі та розмарину. Біла ікра може бути чудовою прикрасою для різних страв, залежно від фантазії шеф-кухаря. Подається охолодженою.

Біла ікра відома у Франції як «ікра д'Оскаргот». Вона також популярна на столах Англії, АОЕ, Польщі, Німеччини, Іспанії, Італії, Японії та США.


Виробництво білої ікри є дуже складним процесом, і тому на полицях магазинів він є досить дефіцитним, що у свою чергу, призводить до його ексклюзивності. Для отримання невеликої баночки ікри доводиться докласти багато зусиль. На нашій спеціалізованій фермі равлик відкладає ікру в горщики зі спеціальним грунтом, звідки ікра відбирається для оброки та соління –це частина технології виробництва ікри.

Вся продукція виготовляється на сучасному обладнанні, та відповідає найвищим стандартам якості. Після трьох етапів контролю і відбору, ікру збирають, очищають і переносять у підготовлені розсоли. Складність процесу, –вкрай низька яйценоскість і висока вартість маточного поголів’я Середземноморського равлика «Helix aspersa Maxima», пояснює вартість готового продукту –засоленої білої равликової ікри.

Ми, Snail House | Будинок Равлика - є першою компанією в Україні, що займається розведенням равликів «HelixAspersaMaxima», дистрибюцією продуктів равликового походження та яка має відповідні сертифікати якості і відповідності продукту!

Біла ікра – це наша спеціалізація!


Більш докладно ознайомитись з ассортиментом Ви зможете тут

А також завітайте, будь-ласка, на нашу сторінку у Facebook